Egy függő számadása

image

Anno a Bad Company 2-ben nem sikerült elérnem a legmagasabb multiplayer szintet, mert hamarabb megjelent a Battlefield 3 minthogy az utolsó pár szintlépést összehozzam. A BF3-mal nem is tököltem sokat, megjelenés napján (2011. október 28.) nekiugrottam és tegnap este kaptam meg a 100. ezredesi rangot. Természetesen a single player kampánnyal nem töltöttem sok időt, talán egyszer játszottam vele, amikor hálózati karbantartás miatt vagy maga a PSN vagy az EA szerverei nem voltak elérhetőek. Elég súlyos eset vagyok, ami a függőséget illeti. Ezt az állításomat megpróbálom pár számmal alátámasztani. :)

  • nettó 479 “munkaóra”. ez átlag napi 89 perc tiszta játékidő, loading képernyők nélkül, hétköznap, hétvégén, ünnepnapokon… ha egy nap kiesik, következő nap 3(!) órával tartod a tempót.
  • 43.272x küldtem padlóra az ellenfelet, amíg én 21.441x haraptam fűbe.
  • 5459x keltettem életre elhullott bajtársat a defibrillátorral, 78.940x adtam elsősegélyt.
  • 14.040x osztottam lőszert, jó szertárosként.
  • Meghalás nélkül 55 játékost tettem el láb alól egy alkalommal.
  • Nem szeretek meccsről kilépni, ha az ellenfél uralkodik én akkor is próbálkozom. (Amíg ki nem rúgnak vagy bannolnak a szerverről.) Meccsek csak 13%-a esetén nem vagyok ott a végelszámolásnál.

Sajnos csak tavaly november vége óta vannak részletes, napi adataim a játékról, akkor indult be a saját statisztika loggolóm. Arra viszont emlékszem, hogy a Bad Company 2-ből érkezve igen magabiztosan indítotam el a játékot és nagy meglepetés ért amikor az első hetekben többet haltam mint öltem.

  • Emlékeim szerint 0,7-0,8 -as KD (kill/death) aránnyal indítottam. Decemberi átlagom már 1,5 körül volt és most szeptemberre ez a szám már 2,3-2,4 között mozog.
  • Sokat gyorsult a játék a Close Quarters megjelenésével, eszméletlen pörgős meccseket játszunk. Tavaly decemberben még átlag 86 másodpercig tudtam életben maradni, míg most a nyár végén csak 73ig. Szerencsére én is gyorsabban osztom ki az ellenfelet: a kezdeti 55 másodpercenkénti gyilokhoz képest most 31 után húznak a nevem mellé egy strigulát a győztes oldalon.

Mit ér mindez? Semmit. Ezt az időt és energiát szánhattam volna a világbéke megteremétésére, a közjóra vagy a családomra. Most úgy érzem, a célszallag átszakításával, kicsit alábhagy majd a tempó, igyekszem majd más, hasznos dolgokkal tölteni az időt. Persze ez nem jelenti azt, hogy porosodni fog a játék, inkább csak ésszerűbb keretek közé fog kerülni. És nem kell majd azzal meggyőzni magamat, hogy hiszen én csak a (hasonlóan káros?) TV nézés HELYETT játszom. Egyébként a “hasznos” idő egy részét is Battlefielddel tervezem tölteni, mert szeretnénk beindítani egy magyar bajnokságot és ehhez akarok készíteni egy mini weboldalt. Tuti lesz, sok szép statisztikával az is.

  1. bfnaplo reblogged this from konnektor-podcast
  2. konnektor-podcast posted this
Short URL for this post: http://tmblr.co/Z1sNcvTZ5B3v
blog comments powered by Disqus