Album Art

225. Candy, Candy [mp3]

Szolgálati közlemények: A mostani felvételtől kezdve Warhawk is csatlakozik a Konnektor csapatához, aminek nagyon örülünk! :) Reméljük, hogy általa még színesebbé tehetjük a felvételt, érkezése segít Xbox tulajként ellensúlyozni a túlsúlyos PC/PS4 vonalat… :D (nem, a meglévő csapatból senki sem távozik :))

A másik fontos dolog, hogy elindítunk egy új állandó témát hallgatói javaslatra. A Gamerankings rendszere alapján a valaha készült legjobb 25 játékból fogunk hétről-hétre egyet nagyító alá tenni, méghozzá a sor legvégéről indulva. A listában a hasonló, értelmileg mechanikában nagyon egyező címeket összevontuk, tehát nincs külön pl. GTA3 és Vice City. Nyilván lehet arról vitatkozni, hogy a gamerankings vagy a metacritic vagy akármelyik másik a hitelesebb, meg biztos maradnak ki címek, de valahol meg kellett húzni a vonalat. ígérem, hogy később a korszakalkotónak is nevezett játékokkal fogunk foglalkozni.

 • Októberi PS+ és Games with Gold címek
 • RIP PS HOME
 • Shadow of Mordor (csak betekintés)
 • Forza Horizon 2
 • Wasteland 2
 • Bloodborne (zárt alfa)
 • Olvasói levélre reagálunk

The 25 Greatest Video Games Of All Time: 25. Red Dead Redemption (Xbox 360/PS3)

Album Art

210. Heti gumiszoba [mp3]

Hírek:

 • Steam Sales - hogy vásárlunk ma
 • Rymdkapsel - Greg a Steam sale-ben lőtte ezt a meditatív űr tower defense realtime strategy tetris játékot. de létezik windows és mac mellett iOS-en, androidon, sőt Vitán is!
 • Planetary Annihilation - nem vettük meg, de ha kickstarteres, Steam early release -es RTS-ekről beszélünk, akkor most fél áron be lehet ugrani ebbe is.
 • Shadowrun Returns - stratégiai, tündés-orkos, scifi rpg. iOS-re és Androidra is!
 • PS Now beta - kikerültek az árak, nem hiszünk benne
 • Sony: “Indies, third-party games are Vita’s focus moving forward”
 • Crytek - anyagi gondok

Témák:

 • Destiny- kell az 500 milliós költségvetésen gondolkodni?
 • Watchdogs PC változat szándékosan van butítva, okok, vélemények. Dühöngünk, szakértünk.

/A felvétel hangerejét növeltük, az erre érzékenyek reakcióit várjuk! :)/

Élő videóstreameink Twitch-en követhetőek: DewlaGregZephyr. De bárhol is streamelünk, a @konnektorTV twitter csatornán tuti jelezni fogjuk.

Album Art

204. Gaming hegyek [mp3]

- Új Order 1886 video jött
- Singstar jön, ingyenes mikrofon appal androidra és iOS-re
- Nem lesz Nintendo bejelentés Ubisofttól E3-on
- Elővettük PSN fizetés témát, ha már jött kérdés
- Dewla kipróbálta a Hulu Plus-t

Gaming:
Pupetteer, Broken Age, To The Moon, The Bridge, Stick it to the man, Child of Light, Transistor, Wolfenstein, South Park

Mit várunk 2014-re?

A 183. konnektor podcast alapján teszem ki ezt a kivonatot. Greg, Dewla és a saját véleményemet tartalmazza arra vonatkozóan, hogy a játékiparban és az ahhoz köthető szórakoztató iparban milyen fontosabb eseményeket várunk 2014-re. Tessék a helyén kezelni, nem az egyetemes igazságot közöljük, hanem a véleményünket :D.

Read More

Album Art

183. Steambox és Jósda[mp3]

  BF4: napi apróságok
Hírek:
 • iOS gamepad gondolatok
 • Galéria: Every third-party Steam Machine in pictures (Katt!)
 • Új Oculus fejlesztések! Katt!
 • Titanfall: 6 vs. 6
 • A Criterion két alapító tagja kilépett… :( A volt csapatuk egy része beépült az NFS projekteket készítő csapatba (EA rulez) Új céget alapítanak.
 • Pletyka: The Division - 2015. Engine kész, csak nincs mögötte semmi. :D
Téma: Mit várunk 2014-re?

Playstation 4 - vásárolt online tartalmak megosztása

image Küszöbön a PS4 megjelenése, egyre több információ jelenik meg a megújított rendszerrel kapcsolatban, első postunk a témában a PSN-en vásárolt játékok, egyéb tartalmak megosztásáról szól.

Read More

6 év a PS3-mal

Ez az út ideáig a PS3-mal idáig tartott. Mondjuk nem teljesen, de nagyvonalakban igen. Még kijön a Battlefield 4, azzal elgaloppozok a PS4-ig (ott aztán updatelek) de tovább már nem vezet. Igen, nekem itt a vége. Nem lesz már GT6, sem Dark Souls 2, sem mittudoménmég mi. Csak remélem, hogy ezek jobb változatai majd talán megérkeznek PS4-re is. A gép gyártása és a támogatás még pár évig tuti kitart, de ablak alatt az új generáció, PS4-ről meg már senki nem fog visszanézni. PS3 után sem PS2-ztem egy percet sem. Na de a szomorkodós nosztalgia mellett pár sor visszatekintő belefér, ez egy ilyen post akar lenni. Most, aki gondolja tartson velem, esetleg ha van kedve szóljon hozzá, milyen élmények/játékok voltak a meghatározók PS3-on?

Read More

Playstation 4 launch: 2013. november 15., 29.

Tegnap kitettük az X1 launch információkat, most jöjjenek a Playstation 4 megjelenési dátumok, startkor elérhető játékok, stb. Mielőtt bármi konkrétumokba belemennék fontos elmondani, hogy a Sonynak jelenleg az a legnagyobb gondja, hogy elég készüléket legyártson, leszállítson startra. Egy millió konzol felett vannak az előrendelések, ami nagyon komoly, tehát aki akar gépet idén, annak minden szálat érdemes megmozgatni, hogy jusson neki is. Az X1 kevesebb országban startol, de ott elvileg nincsenenk ilyen gondok, hype sincs akkora, mint a PS4 körül. Jó eséllyel itthon X1-et lesz könnyebb szerezni, más út ugyanis nincs, hivatalos forgalmazásba nem kerül idén egyik konzol sem.

A Playstation 4 Észak Amerikában november 15-én jelenik meg, európában pedig 29-én. Az ára $399/€399/£350. A gép mellett a dobozban HDMI kábel, headset és a kontroller lesz.

Induláskor 27 játék lesz elérhető, a fontosabb 3rd party (pl Assassin’s Creed, Watchdogs, stb) címeken kívül a Killzone Shadow Fall, DriveClub és a Knack lesz elérhető. Érdekesség, hogy lesznek F2P játékok is a megjelenéskor, ilyen pl a War Thunder vagy a Warframe. Akinek arra érdemes PC-je van, pl megnézheti a War Thundert, ezek egészen kiforrott jó játékok, szóval lesz mivel játszani a fizetős játékokon kívül is. Fontos tény, hogy bár a multiplayer PSN+ előfizetéshez lesz kötve, a F2P multi játékokhoz az sem kell… Teljes lista, illetve launch window!

Érdemes most PS3-at venni?

Kaptunk levelet, személyesen is kérdezik tőlem, fórumokban is olvasom ezt a kérdést. Küszöbön a PS4 startja, ugye éppen jön a generációváltás, érdemes-e ebben a helyzetben PS3-at venni? A válasz egyszerű: igen. 100 féle preferenciát nem fejtek ki, csak a leglényegesebb szempontokat nézem: ha a régebbi PS3/konzol only játékokat akarja bepótolni valaki vagy a még megjelenő címeket akarja végigtolni egy elfogadható árú géppel, mindenkinek ajánlható most egy PS3. Újonnan is (akkor szigorúan nagyobb vinyóval), de használtan is, itt főleg a slimet vagy az annál fiatalabb szériát javasoljuk.

Ellenérv: jön a PS4, minek vennék PS3-at?
Érdemes megnézni mi mikor jön. Ha még nem játszott valaki a PS3 only játékokkal, akkor most sok kifejezetten minőségi és jó játékot játszhat. Van mit pótolni. Idén a Last of Us-on kívül, jön a Beyond, ami a Heavy Raines csapat gyereke, aztán ott a Gran Turismo 6, az is PS3 only, nem jön PS4 re még! Ne felejtsük el, hogy a GTA5 sem jön jelenleg (még) PS4-re, csak valamikor jövőre (nincs bejelentve, csak feltételezés). Ellenben PS3-ra ősszel érkezik, PC verziót csúsztatják, ki tudja meddig. Vagyis GTA 5-özni 360 -on és PS3-on lehet majd leghamarabb. Diablo 3 ugyanez, ha kimaradt volna PC-n. A PS4 izgalmas, de szerintem főleg nekünk, akik végigtoltunk minden nagyobb címet, és már alig várjuk a generáció váltást - hosszú volt a 6 év…
Startkor csak a Killzone jön PS4-re meg a Drive Club, meg nyilván a 3rd party címek. Az érdekesebb dolgok (BF4-et kivéve :D) csúsznak 2014-re. A The division leghamarabb 2014 év vége (most nyilatkoztak), a Destiny szintén 2014-es cím, inFamous 3 tavasz előtt nem jön.

Amit miatt nem érdemes kihagyni
Ezzel szemben nézzük a PS3 kötelező játékkínálatát (amelyek nyilván koruk miatt egészen jó áron elérhetők) a teljesség igénye nélkül:

Heavy Rain
Gran Turismo 5
God of War 3
God of War: Ascension
infamous 1-2 
MGS4
Ratchet & Clank - mindegyik jó, de a második a tutiság
Motorstorm (Apocalypse -ot ajánljuk :D)
Uncharted 1,2,3 
Resistance-ből 3 rész van, ez a vagy bejön vagy nem kategória
Killzone 2,3
Last of US
_______________
Érkezők:
Beyond
GTA 5
Gran Turismo 6

A listához még hozzáraknék pár PSN címet:
- Pixeljunk shooter 1-2
- Pixeljunk Monsters
- Journey
- Flower
- Sound Shapes
- Wipe out

Amiket feljebb írtam, csak hevenyészett. Vannak játékok még, nem is kevés amelyeket nem tettem bele, de ez a fő csapásvonal. Illetve kérdés, hogy 360 mellé vagy PC melé venné az ember a gépet, mert vannak zseniális konzol only cuccok, amelyek PC-n nincsenek, mint pl. a Red Dead Redemption, stb. Ezeket sem érdemes kihagyni.

És ugye még itt vannak a jóárasított kiváló PS2 címek HD változatai, ami szintén egyéni preferencia kérdése, de azért csak ott vannak lehetőségként. Pl.: Final Fantasy X és X-2, God of War 1-2, plusz a 2 PSP-s rész, ICO & Shadow of the Colossus, Jak & Daxter 1-3, Killzone,
Kingdom Hearts HD 1.5 Remix, Okami, Ratchet & Clank 1-3, Sly Cooper 1-3
Összességében elmondható, hogy aki nem foglalkozott eddig a PS3-mal, annak most jó dolga akad, mert van mit tolni utólag is, illetve idén még jön is rá AAA cím, nem is akármilyen. Én most azt csinálnám, hogy vennék egy gépet, és elkezdeném feldolgozni a fenti kínálatot, meg ami még érdekel, úgy jövő márciusig :D, aztán jöhetne a PS4!

Album Art

119. Retro City [mp3]

Kis androidos élménybeszámolóval kezdünk, aztán:

 • RE6 számok, vélemények
 • Új PSN store felület, mit szeretnénk, mi lesz
 • 8% visszaesés a PC piacon
 • Frissült a Gaikai oldala, mi lehet a szolgáltatással a Sonynál?
 • Skylanders Giants, iOS játékhoz is lehet majd Skylanders portált venni

Játékok:

 • Retro City Rampage
 • Torchlight
 • Kis preview a következő heti újdonságokból