Lesz idén Battlefield 5?


A kérdés jogosan merül fel. Lesz? Miközben éppen megy a hiszti EA oldalról, hogy miért engedték az MS-nek, hogy a Titanfall első része X1/X360 exclusive legyen (költői kérdés csak, az MS beszállt egy kis pénzzel a projektbe), azért nem kell őket félteni. Nagyon úgy fest, hogy a 2 éves Battlefield ciklust a jelek szerint egy évre hozzák. Vagy hoznak rotációba valamit. Nem, semmi konkrétum nincs, csak egy- két árulkodó jel. Aktív játékosként szimplán felfigyeltünk a BF4 DLC-k megjelenésének gyorsaságára a BF3 hoz képest:

BF3 DLC-k:
Back to Karkand - 2011-12-13
Close Quarters - 2012-06-19
Armored Kill - 2012-09-04
Aftermath - 2012-12-04
End Game - 2013-03-05

Ehhez képest:
BF4 DLC-k eddig:
China Rising - 2013-12-03
Second Assault - 2014-02-18 (X360/X1 en start óta)
Naval Strike - 2014-03-25

Mindkét játék október végén startolt 2 év eltéréssel. Ha a harmadik DLC megjelenésének időpontját vesszük (kiemeltem), akkor konkrétan fél évvel korábban vagyunk a BF3 dátumaihoz képest. Tehát, ha ezt a ritmust tartják, márpedig nyár elejére ígérik a 4. DLC-t, akkor az 5. megjön augusztusban, és jöhet az új BF vagy vmi. október végén, amit újra megvehetünk, újra fizethetünk (aki akar) DLC-ket vagy Premiumot.

Személyes véleményem az, hogy örültem volna, ha nem a DLC-k gyors időre készítésével töltenék az időt, hanem közben reszelgetnék az amúgy félkészen, kb Beta állapotban lévő alapjátékot. Ősszel valószínűleg új BF vagy Battlefront érkezik (ugye tavaly E3 on volt egy kis teaser) vagy valami ami eddig nem volt. Vélemény?

Shotgun filozófia

Hiába tartok ülősztrájkot, hogy Csicó ne csak a merevlemezének (SSD?) termelje videóit, hanem meg is osszon belőle pár izgalmasat a nagyérdeműnek. A sztrájk miatt két hete BF3 elvonón vagyok és valószínűleg elvonási tünet, de egy korábban felvett anyagból elkészítettem “shotgun filozófiám”, a közel 200 óra shotgunnal rohangálás tapasztalataiból.

  • "Egy lövés, egy esély": Slug (dum-dum)+holo+laser sight.
  • "Crowd control": Flechette (szöges sörét)+iron sight+extended mag

Tegnap este a Cseh és Szlovák Servants of the Nation klánnal játszottunk a Close Quarters kiegészítő 4 pályáján 1-1 meccset. Talán az utolsó pályán (Operation 925) volt egy kis izgalom a mérkőzés elején, de aztán ott is biztos előnyre tettünk szert.

Ritkán játszunk klán meccseket, ez szerintem meg is látszódott a játékunkon. Ha kicsit erősebb az ellenfél, akkor bajban lettünk volna. Általában a stratégiánk arra van kihegyezve, hogy egy 4 fős squaddal, más ismeretlen játékosok között hogyan tudunk eredményesek lenni és nem éltünk a teljes saját csapat adta előnyökkel. Lebeszélés alatt van egy svéd és egy francia brigáddal való mérkőzés is. Remélem ott már javítani tudunk a tiki-taki-taktikán, mert van egy orosz kihívónk, aki ellen már nagyon okosan kell majd tudnunk játszani.

[KNTR] Előre!

bfnaplo:

CW - KNTR vs SotN CQDOM on Donya 100% tickets

Az első meccsünk a négyből a SotN klán ellen. Az én feladatom a C zászló megtartása volt. Két squadunk volt. Az egyik angolul beszélő a másik magyarul beszélő :) Én voltam a kapcs ford a két squad között, ezért a bilingvális beszéd. Jó szórakozást! 

BF3: Mobile Artillery használat - Rocket Specialist

image

Bár jelenleg mindenki az End Game kiegészítőt nyúzza, személyes korlátaim nyomán még régebbi feladatokat is gyűrök. Az Armored Kill kiegészítővel érkezett Rocket Specialist assignmentről írnék pár sort. Akik járművekkel fekszenek-kelnek a játékban, nekik sok újsonságot nem fok írni, viszont az olyanoknak, akik inkább gyalogosként játszanak, vagy előnybe részesítik a kevés járművel rendelkező pályákat, nekik ez lehet, hogy érdekes lehet. 

Read More

Itt van hát a korábbi post-ban már emlegetett saját BF3 montázsom is. Amint látszik, rákaptam a lassított felvétel effektre, klasszikus zenét álmodva meg hozzá. Az első 1-2 killből hamar összeállt annyi videó, amihez elkezdtem keresni a megfelelő aláfestést. Carl Orff “O Fortune” (Ó szerencse c. középkori latin nyelvű vers alapján készült) szerzeménye aztán ideális választásnak tűnt több okból is. Egyrészt rendszeresen kapok “kritikát” (fckin NOOB!) és tiltanak ki szerverekről a shotgun használata miatt, ami ahogy a videóból is látszik, elég fura jószág. Néha tisztán előtted a cél, de még a “hit marker” sem villan fel, máskor meg hihetetlen módon eredményes. Másrészt, a szerencse ezen a meccsen a mi osztagunk személyében forgandónak bizonyult… Jóformán 3-4 perc sem telt el, mindhárom bázist elfoglaltuk, az ellenfél rögtön beszorult a metró végében lévő spawn pontjára. Hogy ne legyen unalmas a játék, bandánk végzett magával, de csak mert így kezdhettünk a vesztes oldalon, az eredmény megfordításának a céljával.

bfnaplo:

Epic SPAS trailer II.

Greg már megint rosszalkodik a Spassal. És még a sniperek sem lehetnek biztonságban. Mindenesetre én örülök, hogy általában velem és nem ellenem harcol! :)

bfnaplo:

Death from above II. - The Vietnam style

A Gulf of Omanon röpködtünk kicsit a Venommal több mint fél órán át anélkül, hogy lelőttek volna bennünket. Repair tools and squad mates rulez! :))

Mindig cseszegetni kell Csicó Tábornok Urat, hogy két BF3 meccs között a felvett nyersanyagokból vágjon már össze egy-egy újabb videót, a sorkatonák számára, had okuljunk. Most is azzal sikerült motiválni, elkoboztam tőle a felvevő kütyüjét (az Elgato Game Capture HD-ról is írhatna egy cikket) és két nappal később megmutattam a készülő saját anyagom első pár képkockáját. Erre mire hazaértem már a várt a fenti videó. :D

BF3 assignment tippek 3. - SKS specialist

image

Íme egy másik lassú assignment. Ez is egyfajta szivatásra, meg időhúzásra készült, merthogy úgy menet közben elég lassan jön össze, neki kell állni.

Read More

BF3 assignment tippek 2. - MTAR specialist

image
 
Az MTAR specialist assignment lesz most a téma. Iszonyatosan unalmas és hosszú volt :D, talán még idegesítőbb mint bármelyik előtte. Szerencsétlenkedés is volt, meg míg kiokoskodtam (eh… ), hogy mi a leggyorsabb módszer, azzal is ment az idő.

Read More

BF3: Assignment tippek I. L96 Specialist

image

A BF3 assignmentekhez szeretnénk segítséget nyújtani azoknak ezzel a postsorozattal, kifejezetten azokra a feladatokra koncentrálva, amelyeknek a teljesítése nem kézenfekvő. 

Read More

bfnaplo:

BF3 Aftermath Gameplay

Végre megjött, és bártan állíthatom, higy nem hiába vártunk rá.. Klassz pályák, új fegyók és skinek, szóval hangulatos kis dlc-t kaptunk. Az új patch meg tényleg elfogadható szintre javította az input lag-et. Ideje volt..

Egyelőre csak PS3-as, BF3 prémium előfizetők számára elérhető az új kiegészítő, de Csicó még melegében tekert mindenkinek egy kedvcsinálót, mert nagyon jó az anyag. Brutál szépek a pályák és bejön az új, Scavanger játékmód is.