Azon gondolkozom, ez mennyire lehet igaz kontrollerrel játszott FPS esetén. :)

Azon gondolkozom, ez mennyire lehet igaz kontrollerrel játszott FPS esetén. :)

(via dzsidzsi)

Viszlát Utazó!

image

Tegnap estére elég kihaltak a szerverek, a friend listán sem láttam szinte senkit aki még tolta. Nekem is volt egy ilyen “ennyi, vége” érzésem. Beköszöntem még egy utolsót a pvp -be, elbúcsúztam a Towertől, belenéztem a digitális naplementébe.

Read More

Album Art

208. FPS függők az E3-ról [mp3]

Egy régi ismerős hang az éterben. Csicóval beszélgetünk szakításunk körülményeiről és hogy mi van vele mióta nem aktív tagja stábunknak. Aztán végig csemegézzük a legnagyobb, E3-on mutogatott FPS játékokat, mivel szemezünk, melyiket tolnánk.

Crysis 3 multi open beta

Greggel és Roman barátommal teszteltük a cuccost. Jómagam véleményét kommentátor formában hallgathatjátok. Jó lenne tudni, nektek, hogy jött be a dolog, úgyhogy csak bátran kommenteljetek! ;)

ps.: Mielőtt még szétszedtek a kommentátori mondandóm miatt, pár dolgot pontosítok, amit a nagy rögtönzésben kihagytam, vagy hülyén fogalmaztam: 1, a nem elég részletgazdag grafika = azonos felbontás mellet mintha a bf textúrái szebbek lennének. 2, rombolhatóság nincs, pedig jó móka lenne. 3, mivel béta ezért majd a végleges verzió kap még egy fikahengert vagy babérkoszorút ;)

A hétvégén megnéztem 1-2 rajongók, játékosok által készített Battlefield montázst, amik mind nagyon profik voltak. Általában a játék PC-s változatával készülnek ezek az anyagok, erre fogom, hogy fényévekkel jobbak a srácok. :) De nem csak a virtuális puskákkal bánnak jobban, de hihetetlen jó, profi lesz a végeredmény videó is. Így aztán, amikor épp az egyik ilyen videóban bemutatott, “ritkán használt fegyverek” egyikével, a puska alá szerelhető M320 Buck, sörétes akármivel kitakarítottam egy komplett squadot, amiért rögtön ki is dobtak a szerverről, azonnal tudtam érzéseimet dalban mondom el. :) Szerencsétlen M320 Buckot az utolsó patch-ben teljesen lebutították, már sehol nincs a korábbi böszme hatótávolsága, ráadásul kevesebb töltény van a tárban és lassabban is tölt mint a hasonló “underslung” shotgun az M26. Szóval igazán nem értem min kapták fel a vizet. :) Én viszont az ostoba adminokon mindig felhúzom magam. Elő is szedtem pár korábbi SPAS12 shotgunnal készült felvételt, hogy abból csináljak egy epic akció film trailer -szerű montázst. Egyből tudtam, milyen zenét raknék alá, a fejemben szólt hogy ta-ta-ta-ta TAAA ta-ta-ta-ta TAAA, de fogalmam sem volt melyik filmben hallottam vagy ki a szerzője. Két tucat scifi és akció film trailer megtekintése után beugrott: Inception! Innen már nem volt megállás…

41. Portal 2 és iOS MMO: Order&Chaos

Csak kellett vmi multi-player játék, mert PSN nélkül már-már elvonási tüneteink voltak. Greg korábbi tartózkodása ellenére beleugrott a Gameloft WoW klónjába, az iPhone-on és iPad-en egyformán tolható Order and Chaos-ba. Átcsámcsogtuk, hogy most jó-e vagy rossz, hogy ennyire direkt mobilos World of Warcraft átiratot csináltak, illetve meddig terjed a hasonlóság. Azóta a teljes stáb elkezdte tolni a játékot, ha eltérő intenzitással is. Guildet is indítottunk, aki csatlakozna gamer céhünkhöz, az jelentkezzen bátran kommentek között. Azért nem csak mini MMO-zásról volt szó. Közben a postás meghozta a külföldről rendelt PS3-as Portal 2 lemezeket. Különösen az elfuserált előző PS3 Portál 1 után, hatalmas a különbség. Meggyőző iparosmunka.

33. vegyes felvágott

Nagyobb esemény és bejelentés hiányában, mostani adásunkban sok apróbb-nagyobb témát előveszünk: az xbox360-as kudarc után, most a ps3-as Crysis2 multiplayer demót is vissza kellett hívni 3 nap után a felmerült hibák miatt saját bevallásuk szerint a Nintendonak nincs szüksége a garázsfejlesztőkre és 1 dolláros játékaikra. vajon az iphone és android játék dömping mellett ez így is marad? ha telefonon egyre többen játszanak casual és “kvarc” játékokkal, ki marad a dedikált kézi játékgépek célközönsége? rövid beszámoló a Fling ipad joystickkel való ismerkedésről homefront is beáll az utóbbi idők fps-einek sorába. itt se várjunk sokat a single player kampánytól… shogun total war 2 -t sem várjuk reszketve tovább ízlelgetjük a motion gaming témáját. talán meg is találjuk a helyét, de továbbra sem érezzük, hogy akkora átütő szerepe lenne a közeljövőben.

29. filmszakadás

Sajnos az adás kb. felét technikai problémák miatt nem sikerült rögzíteni, így most csak egy fél adással tudunk szolgálni, ígérjük következő hétre összeszedjük magunkat. Greg beszámol a Killzon 3 launch party-ról, valamint elemezzük a Dice 2011-es rendezvényen elhangzott Travis Boatman (EA Mobile VP) előadást, ahol öt mobil játékokkal kapcsolatos mítoszt oszlatott el.

Heti ajánlatunk:

  • Little King’s Story (Wii)
  • Battlefield Bad Company 2 Vietnam

27. Konzol FPS-ek

Kihasználva az alkalmat, hogy Csicó most próbálkozott először konzolon FPS játékkal, kicsit körbejártuk a témát. Gyakran előforduló jelenség, van aki képtelen megszokni a kontrollerrel való irányítást… jelent-e nekik alternatívát vagy a kontroller huszároknak továbblépési, az egérhez képest fejlődési lehetőséget a mozgásérzékelős megoldások, mint wiimote vagy a move? Egy teoriában egyet értettünk, a kor előrehaladtával egyre inkább a kanapéról lövöldözést preferáljuk. :)

Heti ajánlatunkban:

  • Age of Zombies
  • Battleheart
  • Fragger
  • Sacred
  • Odyssey
  • Today I die
  • Wolfenstein 3D

20. FPS

Az eheti adásban a hírek között beszélünk a PS3 jailbreak és a Pirate Bay ügy legújabb fejleményeiről, valamint Super Tofu Boy-ról. Két fps játék lett a mostani hét fő témája a Call of Duty: Black Ops és a Killzone 3. Megpróbáljuk elemezni a trendet amit a legújabb CoD rész tesetsít, meg és az ezzel kapcsolatos véleményünket sem tartjuk magunkban. Greg megcsípett egy Killzone 3 multiplayer béta kulcsot, elmondja benyomásait. Az adást most is az ajánlott letöltésekkel zárjuk: Reeder for Mac Beta, TuneIn Radio, 100 Rogues, Deus Ex GOTY, FreeAppADay, és Settlers for iOS

Super Tofu Boy-al itt tudtok játszani, a podcastban emlegetett Angry Video Game Nerd videót a Virtual Boy-ról itt lehet megtekinteni.