Album Art

90. Retró flashback, 80-as évek túladagolás

A múltheti, Imperium Galactica 2 iPad megjelenése miatt előrehozott adásunk után, erre a hétre nem készültünk extra műsorral, de a hallgatói nyomásnak kénytelenek voltunk engedni. Húsvét jegyében feltámad újra a retró gaming is! :) A múltidézésben két vendégünk SakmaN és Sam.Joe van segítségünkre, akik a hazai videójáték újságírás hőskoráról mesélnek bemelegítésnek, hogy aztán a Spectrum gépeket beszéljük át alfától - omegáig, gyári gépektől a klónokig bezárólag. De a hétvégén megrendezésre kerülő, Csokonai Művházas retró videó- és kvarcjáték kiállítás (esemény facebook oldala) kapcsán tv játékokon át elérkezzünk a kézi játékmasinák Szent Gráljához, az Atari Cosmos-hoz.

Intró zenénk ezen a héten is Trash80 albumáról került ki. Köszönjük neki!

Iratkozz fel adásunkra RSS-sel vagy iTunes-ban.
Ha tetszik az adás, értékeld az iTunes-on, kösz!

Twitter elérhetőségeink: @fb2 @greg76 @kephyr @csico_no @dewla

33. vegyes felvágott

Nagyobb esemény és bejelentés hiányában, mostani adásunkban sok apróbb-nagyobb témát előveszünk: az xbox360-as kudarc után, most a ps3-as Crysis2 multiplayer demót is vissza kellett hívni 3 nap után a felmerült hibák miatt saját bevallásuk szerint a Nintendonak nincs szüksége a garázsfejlesztőkre és 1 dolláros játékaikra. vajon az iphone és android játék dömping mellett ez így is marad? ha telefonon egyre többen játszanak casual és “kvarc” játékokkal, ki marad a dedikált kézi játékgépek célközönsége? rövid beszámoló a Fling ipad joystickkel való ismerkedésről homefront is beáll az utóbbi idők fps-einek sorába. itt se várjunk sokat a single player kampánytól… shogun total war 2 -t sem várjuk reszketve tovább ízlelgetjük a motion gaming témáját. talán meg is találjuk a helyét, de továbbra sem érezzük, hogy akkora átütő szerepe lenne a közeljövőben.

29. filmszakadás

Sajnos az adás kb. felét technikai problémák miatt nem sikerült rögzíteni, így most csak egy fél adással tudunk szolgálni, ígérjük következő hétre összeszedjük magunkat. Greg beszámol a Killzon 3 launch party-ról, valamint elemezzük a Dice 2011-es rendezvényen elhangzott Travis Boatman (EA Mobile VP) előadást, ahol öt mobil játékokkal kapcsolatos mítoszt oszlatott el.

Heti ajánlatunk:

  • Little King’s Story (Wii)
  • Battlefield Bad Company 2 Vietnam