A “Playstation Vita TV” mindaz, ami az AppleTV nagy belépője lehetett (volna) a konzol piacra. Évek óta irdatlan sikerrel megy az Apple appstore és évek óta kapható a 100 dolláros AppleTV, amire elméletileg ugyanúgy lehetne alkalmazásokat (értsd: játékokat :D) letölteni. Mások lehetőséget láttak ebben a “géposztályban”, így született meg a mikrokonzol fogalma. Persze az Ouya kickstarteres sikertörténetének íve megtörni látszik, de ha létezik kereslet a mikrokonzolok iránt, akkor a Sony most bedobta a seprűt az Ouya küllői közé. Azonos áron, ha nem is feltétlen jobb játék kínálattal, de csilliószor erősebb márkanévvel és combosabb fejlesztői kapcsolatokkal száll a ringbe.

Én még mindig várom, hogy az AppleTV is felkel csipkerózsika álmából és hirtelen megnyitja kapuit a fejlesztők és a kvarcjátékok előtt. Sanszosan a ma esti Apple sajtótájékoztató sem erről fog szólni. :) Este kiderül, min csámcsog majd az elkövetkező napokon az internet és a sajtó!

Múlt héten volt Xbox One unboxing video Major Nelson tálalásában, ahol részemről a kontroller tetszett a legjobban (a gép is, de semmi extra). A most megjelent videóban a kontroller került terítékre. Lesz vmi feedback az analog karoknál, remélem Gamescomon kiderül miről szól ez gyakorlatban. Illetve, amit nagyon üdvözöltünk, hogy mostantól akksis lesz az Xbox one kontroller, mégsem igaz. Konkrétan 2 ceruza elemet adnak hozzá, akinek nem tetszik, az meg veheti ezt megint. Nem szeretnék flame-et kelteni, de a 2007-es beépített akksis sixaxisom mai napig tökéletesen megy. Elemezgetni, töltőkre pakolni szerintem nem menő.

Lesz idén PlayStation 4?

Nem szeretnék hosszas elemzésekbe belemenni, csak olvasgattam a GAF-ot, és ott voltak egész átgondolodandó spekulációk, megosztom a dilemmát veletek. Mert ugye azért bármennyire is jó/elégségés a Sony 1st party felhozatala idénre, azért több stúdió el van tűnve (szép magyarosan) jóideje, vagy a kisebb projekteket reszelgetik. Kikről is van szó (teljesség igénye nélkül)

 • Guerilla Games (Killzone) - Killzone 3 2011 elején startolt, azóta csend van a holland fejlesztők háza táján. A Killzone Vita változatát a Guerilla Cambridge fejleszti, szóval valami mást reszelgetnek a srácok. (reményeim szerint nem csak egy CG videót :D)
 • Sucker Punch - Legutóbb az Infamous 2 volt 2011 ben, ami nagy cím volt és kiadtak
 • Evolution Studios - Motorstorm Apocalypse - 2011
 • Polyphony: GT5 - 2010 év vége
 • Media Molecule: LBP 2 - 2011 év eleje
 • Sony Santa Monica - igen nekik itt az új GOW, de legyünk őszinték, a béta alapján, egy GOW3-ban már elkészült arénában kellett harcolni, már fél éve kb. kész játékot mutogattak, valószínűleg a csapat egy része már mást reszelget

A fentiek alapján/miatt én azért továbbra is reálisnak látom, hogy E3-on új konzolt jelentsenek be. Idén ősszel lesz -e PS4, azt nem látom, de egészen komoly esélyt adok ra, főleg japánban. Ti mit gondoltok? Lesz idén PS4? 

(érdekes, hogy a gafos gaming kockák sem feledkeztek meg róa ahogy én sem, hogy ott van a pakliban, amit már említettem a podcast-ben is pár hete, hogy a Team ICO, úgy ahogy anno az ICO-nál, PS1-ről PS2 re csúszott, még a végén a soha meg nem jelenő Last Guardian-t átcsúsztat(hat)ja PS4-re. Így lesz? Tegyétek meg tétjeiteket. :D)

72. Az 1920-as T-mobil

A mai adásban a hírek szekcióban először jól kiVitázzuk magunkat, szó lesz a memória kártyákhoz kapcsolódó account-okról, a játékok áráról, illetve az itthoni előrendelési akciókról. Pár konzolipari eladási adatokból is csemegézünk majd, főszerepben a 3DS és a Trine, illetve a számok japán vonatkozása kapcsán felvillan az ottani elszeparált telefonipar is, Greg tapasztalatai alapján.

 • Fő témáink közül az első az eddig megjelent konzolok külső megjelenési design-ja, átbeszéljük, hogy kinek melyik tetszik, aztán, hogy mit fog hozni a jövő ezekkel a gépekkel kapcsolatban, illetve mi mit várunk. A feldobott téma kapcsán hallgatónik/olvasónik véleményét is várjuk természetesen!
 • Az adás utolsó harmadában Dewla fog jelenteni a távoli galaxisból, téma az új Star Wars MMO, amit egy hétvége erejéig tesztelhetett- a játék december 20-án lép porondra.
 • Az adás vége felé a legénység egy háziállattal is kiegészül (a megfejtéseket várjuk a post kommentjei közé :D)

27. Konzol FPS-ek

Kihasználva az alkalmat, hogy Csicó most próbálkozott először konzolon FPS játékkal, kicsit körbejártuk a témát. Gyakran előforduló jelenség, van aki képtelen megszokni a kontrollerrel való irányítást… jelent-e nekik alternatívát vagy a kontroller huszároknak továbblépési, az egérhez képest fejlődési lehetőséget a mozgásérzékelős megoldások, mint wiimote vagy a move? Egy teoriában egyet értettünk, a kor előrehaladtával egyre inkább a kanapéról lövöldözést preferáljuk. :)

Heti ajánlatunkban:

 • Age of Zombies
 • Battleheart
 • Fragger
 • Sacred
 • Odyssey
 • Today I die
 • Wolfenstein 3D