Heroes of Order & Chaos néven új játékkal jelentkezik a Gameloft klóngyár. Anno az enyhén(?) WoW utánérzésű mobil MMO-jukra csak én kaptam rá a konnektor stábból, ráadásul a MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) műfajt csak érdeklődve követve, kívülről ugatjuk, így valószínűleg nem ezzel fogjuk tölteni az időnket, de egy tesztet feltétlen megér a játék. Grafikában, csitti-fitti dolgokban nincs hiány, meglátjuk mennyire lesz játszható. Ha az olvasók között van olyan hardcore DOTA játékos aki ki tudja próbálni a Heroes of Order & Chaost is (iOS&Android), akkor szívesen vennénk egy rövid visszajelzést, mennyire sikerült “átemelni” az okosságokat, meddig terjed az “ihlet” amit a Gameloft felhasznált új játékában…

Album Art

98. Sony a felhőben

Kicsit megkésve, de megint bőséges tartalommal itt a heti epizód!

A főbb témáink között a PSN-ről beszélgetünk a preload funkció és az elővételek kapcsán, aztán szóba kerül a PSN és cloud gaming pletyka, majd előkerül Max Payne és persze a Diablo 3 is. Az SWTOR MMO-t picit temetjük a leépítések kapcsán, aztán hatalmas új iPhone találgatás.A Vitára is lapátolunk kis földet.

Iratkozz fel adásunkra RSS-sel vagy iTunes-ban. Ha tetszik az adás, értékeld az iTunes-on, kösz!

Album Art

87. Old Republic, Journey, UC: Golden Abyss

Véleményünk van a mostanában zajló magasszintű játékipari megmondóemberek helycseréivel kapcsolatban és tovább folytatódik FB2 teleregénye is a Star Wars Old Republic-os kalandjaival. (Mellette azért belefért egy kis Uncharted a Playstation Vitán a hétvégi programjába.) Zephyr PS3-on kereste a lelki békéjét a PSN -en megjelent Journey “játékkal”, amíg Greg családegyesítésbe kezdett a magyar, böngészőben tolható Nadirim free-to-play MMO-ban. Csicó kivételesen nem BF3-mal játszott, hanem elővette a Battlefield: Bad Company 2-t… De a legfontosabb, hogy a Wampa nem összekeverendő a Wombattal!

Iratkozz fel adásunkra RSS-sel vagy iTunes-ban.
Ha tetszik az adás, értékeld az iTunes-on, kösz!

Album Art

81. Sárkányok és Jedi lovagok

Egy teljes Konnektor csapat jelentkezik be a 81. adásba, ahol előkerülnek a következő témák:

  • PS Vita - launch-közeli állapotok
  • A Double Fine Kickstartos kísérlete, új finanszírozási modell fejlesztésre, szeretjük-e
  • Netflix és a 2012-es filmnézős élmény, ugyanitt - miért kell két wifi router otthonra
  • A játékok között meg Skyrim és The Old Republic részletesen kiélvezve.

A letöltések között pedig:

  • The Secret of Grisly Manor
  • Steam Mobile
  • Puzzle Juice
  • SmartSync

Iratkozz fel podcast adásunkra RSS-sel vagy iTunes-ban.
Ha tetszik az adás kérünk értékeld az iTunes-on, köszönjük!

61. Gears of War 3, Freemium játékok, Star Wars: The Old Republic várás

Szokásos heti adásunkban a szokásos “rövid” hírösszefoglalónkban szó lesz a Borderlands: GoTY akcióról, L.A. Noir PC-s változatról, Psychonautss Mac-es változatáról. Bár nem szigorúan gaming téma, beszélünk az új Amazon Kindle olvasókról. Fő témánkaz az a statisztika szolgáltatja, hogy a teljes iOS AppStore árbevételének több, mint 70%-át az alkalmazáson belüli (In-App) költések teszi ki. Ennek kapcsán megvitatjuk, hogy a freemium, free to play (ingyenesen kipróbálható, de a teljes játék élvezetéhez fizetést igénylő) modellé-e a jövő? A free to play modellek elsősorban az MMORPG-g között arattak nagy sikereket (nem ritkán megtöbbszörözve a korábbi bevételt), kíváncsian várjuk, hogy a Star Wars: The Old Republic-nak sikerül-e fennmaradnia a klasszikus havi díjas modell segítségével a WoW-al szemben. Új játékok közül a Battlefield 3 beta-ról és a Gears of War 3-ról ejtünk pár szót.

55. Nintendo 3DS kvíz és Diablo 3 aukciós ház

Eheti adásunkban a híreket követően egy rövid meglepetés vetélkedővel leptem meg a többieket, ahol néhol érdekes és meglepő kérdésekre próbálnak válaszolni a Nintendo és a 3DS kapcsán, ha kíváncsiak vagytok ki nyert, akkor hallgassátok meg az adást. Részletesen elemezzük továbbá azt a tényt, hogy a Diablo 3-ban lesz egy olyan aukciósház ahol a játékosok valódi pénzért árulhatják a tárgyakat.

Adás közben bréking nyúzként érkezik, hogy a HP befejezte a WebOS támogatását, beszélünk kicsit a Gamescom-ról, PS Vita-ról és Fb2 elmeséli mivel grindelt a nyaralás közben (Persona 1 PSP).

P.S: Kezd egész jó lenni a hangminőség, Remélhetőleg jövő héttől már Zephyr is megfelelő mikrofonnal érkezik és Greg is halkabban kattingatja az R2-t a Dual Shock-on :))

53. 3DS árcsökkentés, c64 nosztalgia, játékok

Eheti adásunkbank részletesen kitárgyaljuk a Nintendo 3DS huszáros árcsökkentését, mit jelent ez, milyen hatása lehet ennek az eladásokra és a Playstation Vita-ra, és egyáltalán milyen jövője van a mobil gaming-nek? A “Mivel játszottunk?” rovatban nekem nagyon sok mesélni valóm volt, Limbo (PSN), Flower (PSN), Torchlight (PC) és az idei év eddig legkellemesebb meglepetése: Bastion (XBLA). Zephyr a 3D Dot Heroes-t (PS3) tolta amiről a review már kint is van, Fb2 pedig a Maffia 2 (PC)-ről mesél.

Csicóval nosztalgiáztunk és online multiba nyomtuk a Double Dribble-t és az Inter Karate-t, kiderül mit gondolunk mennyire állják meg ezek a játékok ma a helyüket.

Szerkesztőségileg próbálunk találni közös MMO-t, elmeséljük mi volt a tapasztalatunk a WOW ingyenesen kipróbálható verziójával.

Zephyr nem ajánlja letölteni a Nuts c. játékot iOS-re.

Sound quality disclaimer: a hagminőség javulása érdekében végre lecseréltem a Logitech headsetemet (ez egy szó?) egy Samson Go Mic USB-s kondenzátor mikrofonra (ráadásul most akciós!). Még tesztelem, hogy milyen távolságból ideális, de szerintem drámai a hangminőség javulás. Hogy ne legyen teljes az öröm, Zephyr szakálla hatodik szerplőként gyakran beleszól az adásba. Legközelebbre orvosoljuk ezt is.

48. Mire költsük a pénzünk nyáron?

Eheti adásunkban először picit az MMO-k jövőjéről beszélünk, arra keressük a választ, hogy talán a jelenleg egyeduralkodó Word of Warcraftot meg lehet-e állítani. Ezt követően áttérünk a nyári akciókra, említjük a Steam Summer sale-t, Xbox Live Summer of Arcade-et. Én már a podcast óta vagy három játékot vettem a Steam-ről nem bírom kihagyni ezeket a hihetetlen akciókat. Csicó nem nagyon törődik a konzumer-idiotizmussal és tovább emulátorozik, most épp a PC Engine emulátort szeretné belőni kontrolerre. Sok mindennel játszottunk most, Uncharted 3 beta, Quantum of Solace, Mass Effect 2. Picit mesélek a The Witcher 2-ről, ezzek kapcsolatban elmesélem hogy pironkodtam a The Witcher 2 szexjelenetén a vonaton. Ajánlom mindenkinek továbbá a Project Zomboid kipróbálását, amit most ingyen meg lehet tenni itt.

Ajánlunk még iOS letöltéseket, fb2-vel versengünk a Zookeeper DX-ben, keressetek meg minket Gamecenteren és csatlakozzatok a versenyhez. Én a Continuity 2-t ajánlottam iOS-re, próbáltam elmagyarázni hogy miről is szól a játék, ami nyilvánvalóan nem sikerült, talán majd a post végén a videó.

Kérnénk továbbá hűséges hallgatóinkat, hogy ha nem nagy fáradtság akkor látogassanak el a podcast iTunes oldalára és értékeljék a podcastunkat, ez sokat segítene nekünk és az önbizalmunkat is növelné. Nem akarok senkit befolyásolni, de öt csillag a maximum… :)

41. Portal 2 és iOS MMO: Order&Chaos

Csak kellett vmi multi-player játék, mert PSN nélkül már-már elvonási tüneteink voltak. Greg korábbi tartózkodása ellenére beleugrott a Gameloft WoW klónjába, az iPhone-on és iPad-en egyformán tolható Order and Chaos-ba. Átcsámcsogtuk, hogy most jó-e vagy rossz, hogy ennyire direkt mobilos World of Warcraft átiratot csináltak, illetve meddig terjed a hasonlóság. Azóta a teljes stáb elkezdte tolni a játékot, ha eltérő intenzitással is. Guildet is indítottunk, aki csatlakozna gamer céhünkhöz, az jelentkezzen bátran kommentek között. Azért nem csak mini MMO-zásról volt szó. Közben a postás meghozta a külföldről rendelt PS3-as Portal 2 lemezeket. Különösen az elfuserált előző PS3 Portál 1 után, hatalmas a különbség. Meggyőző iparosmunka.

Album Art

39. MMO-k és egyéb mérgek

E heti adásunkban Fromann Richárd vendégünk, aki disszertációs munkájához egy komoly felmérést csinált az MMO és offline RPG játékosokról. Az online részről szóló felmérése hamarosan lezárul, de azért már előzetesen is levonható pár tanulság, illetve nemrég indult az offline szerepjátékokkal (klasszik asztali, táblás rpg-k, LARP, kártya játékok) kapcsolatos szokások felmérése, aminek eredményét szintén kíváncsian várjuk. Persze mi egyből azt is feszegetni kezdtük…