Viszlát Utazó!

image

Tegnap estére elég kihaltak a szerverek, a friend listán sem láttam szinte senkit aki még tolta. Nekem is volt egy ilyen “ennyi, vége” érzésem. Beköszöntem még egy utolsót a pvp -be, elbúcsúztam a Towertől, belenéztem a digitális naplementébe.

Read More

Heroes of Order & Chaos néven új játékkal jelentkezik a Gameloft klóngyár. Anno az enyhén(?) WoW utánérzésű mobil MMO-jukra csak én kaptam rá a konnektor stábból, ráadásul a MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) műfajt csak érdeklődve követve, kívülről ugatjuk, így valószínűleg nem ezzel fogjuk tölteni az időnket, de egy tesztet feltétlen megér a játék. Grafikában, csitti-fitti dolgokban nincs hiány, meglátjuk mennyire lesz játszható. Ha az olvasók között van olyan hardcore DOTA játékos aki ki tudja próbálni a Heroes of Order & Chaost is (iOS&Android), akkor szívesen vennénk egy rövid visszajelzést, mennyire sikerült “átemelni” az okosságokat, meddig terjed az “ihlet” amit a Gameloft felhasznált új játékában…

Album Art

98. Sony a felhőben

Kicsit megkésve, de megint bőséges tartalommal itt a heti epizód!

A főbb témáink között a PSN-ről beszélgetünk a preload funkció és az elővételek kapcsán, aztán szóba kerül a PSN és cloud gaming pletyka, majd előkerül Max Payne és persze a Diablo 3 is. Az SWTOR MMO-t picit temetjük a leépítések kapcsán, aztán hatalmas új iPhone találgatás.A Vitára is lapátolunk kis földet.

Iratkozz fel adásunkra RSS-sel vagy iTunes-ban. Ha tetszik az adás, értékeld az iTunes-on, kösz!

Album Art

87. Old Republic, Journey, UC: Golden Abyss

Véleményünk van a mostanában zajló magasszintű játékipari megmondóemberek helycseréivel kapcsolatban és tovább folytatódik FB2 teleregénye is a Star Wars Old Republic-os kalandjaival. (Mellette azért belefért egy kis Uncharted a Playstation Vitán a hétvégi programjába.) Zephyr PS3-on kereste a lelki békéjét a PSN -en megjelent Journey “játékkal”, amíg Greg családegyesítésbe kezdett a magyar, böngészőben tolható Nadirim free-to-play MMO-ban. Csicó kivételesen nem BF3-mal játszott, hanem elővette a Battlefield: Bad Company 2-t… De a legfontosabb, hogy a Wampa nem összekeverendő a Wombattal!

Iratkozz fel adásunkra RSS-sel vagy iTunes-ban.
Ha tetszik az adás, értékeld az iTunes-on, kösz!

Album Art

81. Sárkányok és Jedi lovagok

Egy teljes Konnektor csapat jelentkezik be a 81. adásba, ahol előkerülnek a következő témák:

  • PS Vita - launch-közeli állapotok
  • A Double Fine Kickstartos kísérlete, új finanszírozási modell fejlesztésre, szeretjük-e
  • Netflix és a 2012-es filmnézős élmény, ugyanitt - miért kell két wifi router otthonra
  • A játékok között meg Skyrim és The Old Republic részletesen kiélvezve.

A letöltések között pedig:

  • The Secret of Grisly Manor
  • Steam Mobile
  • Puzzle Juice
  • SmartSync

Iratkozz fel podcast adásunkra RSS-sel vagy iTunes-ban.
Ha tetszik az adás kérünk értékeld az iTunes-on, köszönjük!

61. Gears of War 3, Freemium játékok, Star Wars: The Old Republic várás

Szokásos heti adásunkban a szokásos “rövid” hírösszefoglalónkban szó lesz a Borderlands: GoTY akcióról, L.A. Noir PC-s változatról, Psychonautss Mac-es változatáról. Bár nem szigorúan gaming téma, beszélünk az új Amazon Kindle olvasókról. Fő témánkaz az a statisztika szolgáltatja, hogy a teljes iOS AppStore árbevételének több, mint 70%-át az alkalmazáson belüli (In-App) költések teszi ki. Ennek kapcsán megvitatjuk, hogy a freemium, free to play (ingyenesen kipróbálható, de a teljes játék élvezetéhez fizetést igénylő) modellé-e a jövő? A free to play modellek elsősorban az MMORPG-g között arattak nagy sikereket (nem ritkán megtöbbszörözve a korábbi bevételt), kíváncsian várjuk, hogy a Star Wars: The Old Republic-nak sikerül-e fennmaradnia a klasszikus havi díjas modell segítségével a WoW-al szemben. Új játékok közül a Battlefield 3 beta-ról és a Gears of War 3-ról ejtünk pár szót.

55. Nintendo 3DS kvíz és Diablo 3 aukciós ház

Eheti adásunkban a híreket követően egy rövid meglepetés vetélkedővel leptem meg a többieket, ahol néhol érdekes és meglepő kérdésekre próbálnak válaszolni a Nintendo és a 3DS kapcsán, ha kíváncsiak vagytok ki nyert, akkor hallgassátok meg az adást. Részletesen elemezzük továbbá azt a tényt, hogy a Diablo 3-ban lesz egy olyan aukciósház ahol a játékosok valódi pénzért árulhatják a tárgyakat.

Adás közben bréking nyúzként érkezik, hogy a HP befejezte a WebOS támogatását, beszélünk kicsit a Gamescom-ról, PS Vita-ról és Fb2 elmeséli mivel grindelt a nyaralás közben (Persona 1 PSP).

P.S: Kezd egész jó lenni a hangminőség, Remélhetőleg jövő héttől már Zephyr is megfelelő mikrofonnal érkezik és Greg is halkabban kattingatja az R2-t a Dual Shock-on :))

53. 3DS árcsökkentés, c64 nosztalgia, játékok

Eheti adásunkbank részletesen kitárgyaljuk a Nintendo 3DS huszáros árcsökkentését, mit jelent ez, milyen hatása lehet ennek az eladásokra és a Playstation Vita-ra, és egyáltalán milyen jövője van a mobil gaming-nek? A “Mivel játszottunk?” rovatban nekem nagyon sok mesélni valóm volt, Limbo (PSN), Flower (PSN), Torchlight (PC) és az idei év eddig legkellemesebb meglepetése: Bastion (XBLA). Zephyr a 3D Dot Heroes-t (PS3) tolta amiről a review már kint is van, Fb2 pedig a Maffia 2 (PC)-ről mesél.

Csicóval nosztalgiáztunk és online multiba nyomtuk a Double Dribble-t és az Inter Karate-t, kiderül mit gondolunk mennyire állják meg ezek a játékok ma a helyüket.

Szerkesztőségileg próbálunk találni közös MMO-t, elmeséljük mi volt a tapasztalatunk a WOW ingyenesen kipróbálható verziójával.

Zephyr nem ajánlja letölteni a Nuts c. játékot iOS-re.

Sound quality disclaimer: a hagminőség javulása érdekében végre lecseréltem a Logitech headsetemet (ez egy szó?) egy Samson Go Mic USB-s kondenzátor mikrofonra (ráadásul most akciós!). Még tesztelem, hogy milyen távolságból ideális, de szerintem drámai a hangminőség javulás. Hogy ne legyen teljes az öröm, Zephyr szakálla hatodik szerplőként gyakran beleszól az adásba. Legközelebbre orvosoljuk ezt is.

48. Mire költsük a pénzünk nyáron?

Eheti adásunkban először picit az MMO-k jövőjéről beszélünk, arra keressük a választ, hogy talán a jelenleg egyeduralkodó Word of Warcraftot meg lehet-e állítani. Ezt követően áttérünk a nyári akciókra, említjük a Steam Summer sale-t, Xbox Live Summer of Arcade-et. Én már a podcast óta vagy három játékot vettem a Steam-ről nem bírom kihagyni ezeket a hihetetlen akciókat. Csicó nem nagyon törődik a konzumer-idiotizmussal és tovább emulátorozik, most épp a PC Engine emulátort szeretné belőni kontrolerre. Sok mindennel játszottunk most, Uncharted 3 beta, Quantum of Solace, Mass Effect 2. Picit mesélek a The Witcher 2-ről, ezzek kapcsolatban elmesélem hogy pironkodtam a The Witcher 2 szexjelenetén a vonaton. Ajánlom mindenkinek továbbá a Project Zomboid kipróbálását, amit most ingyen meg lehet tenni itt.

Ajánlunk még iOS letöltéseket, fb2-vel versengünk a Zookeeper DX-ben, keressetek meg minket Gamecenteren és csatlakozzatok a versenyhez. Én a Continuity 2-t ajánlottam iOS-re, próbáltam elmagyarázni hogy miről is szól a játék, ami nyilvánvalóan nem sikerült, talán majd a post végén a videó.

Kérnénk továbbá hűséges hallgatóinkat, hogy ha nem nagy fáradtság akkor látogassanak el a podcast iTunes oldalára és értékeljék a podcastunkat, ez sokat segítene nekünk és az önbizalmunkat is növelné. Nem akarok senkit befolyásolni, de öt csillag a maximum… :)

41. Portal 2 és iOS MMO: Order&Chaos

Csak kellett vmi multi-player játék, mert PSN nélkül már-már elvonási tüneteink voltak. Greg korábbi tartózkodása ellenére beleugrott a Gameloft WoW klónjába, az iPhone-on és iPad-en egyformán tolható Order and Chaos-ba. Átcsámcsogtuk, hogy most jó-e vagy rossz, hogy ennyire direkt mobilos World of Warcraft átiratot csináltak, illetve meddig terjed a hasonlóság. Azóta a teljes stáb elkezdte tolni a játékot, ha eltérő intenzitással is. Guildet is indítottunk, aki csatlakozna gamer céhünkhöz, az jelentkezzen bátran kommentek között. Azért nem csak mini MMO-zásról volt szó. Közben a postás meghozta a külföldről rendelt PS3-as Portal 2 lemezeket. Különösen az elfuserált előző PS3 Portál 1 után, hatalmas a különbség. Meggyőző iparosmunka.