Mit várunk 2014-re?

A 183. konnektor podcast alapján teszem ki ezt a kivonatot. Greg, Dewla és a saját véleményemet tartalmazza arra vonatkozóan, hogy a játékiparban és az ahhoz köthető szórakoztató iparban milyen fontosabb eseményeket várunk 2014-re. Tessék a helyén kezelni, nem az egyetemes igazságot közöljük, hanem a véleményünket :D.

Read More

Album Art

100. a DEWLAcon

Az 50. adás után újra videót készítettünk a lassan két éve futó podcastunk jubileumi számához. Benne nagy 3DS vs. Playstation Vita mérkőzés, majd egész estés időutazást tartottunk Dewla retró barlangjában: eredeti SNEStől kezdve, Dreamcasten és az első Xbox-on át a PS3-ig játszottunk pár klasszikus játékkal. És szakértettünk szokás szerint.

Iratkozz fel adásunkra RSS-sel vagy iTunes-ban. Ha tetszik az adás, értékeld az iTunes-on, kösz!

59. 3DS kontroller++, Vita, Win8, DeusEx

Némileg kísérleti jelleggel, megpróbálva igazi játékos környezetet adni az adásnak, Csicóval Battlefieldezni próbáltunk az adás alatt, ám rendszer nem lesz belőle, de csak azért mert nincs olyan játék amit egyformán mind az öten, ugyanazon a platformon játszanánk. Persze még dolgozunk a projekten. :) Az adásban ismét előkerül a 3DShez utólag kiadott analóg kar, amiről a múlt heti pletykák alapján nem akartuk elhinni, hogy hivatalos Nintendo kiegészítőről van szó. Pedig… Aztán kicsit Sony Vitán csámcsogunk és hát egyre inkább érdekes eszköznek tűnik. Két dolog tartja csak vissza a társaságot az önzetlen lelkesedéstől (amitől persze lesz itt 1-2 első napos vásárlás…), a várhatóan rövid aksi idő és ennek kapcsán, ha tényleg hurcolni kell vele a töltőt, akkor lehet mégis csak telefonos kvarcjátékokat tolunk helyette. Néha. És nehogy csak hardwareről beszéljünk, a Deus Ex Human Revolution is terítékre kerül, amit pár napja hozott a postás…

Iratkozz fel podcast adásunkra RSS-sel vagy iTunes-ban.
Ha tetszik az adás kérünk értékeld az iTunes-on, köszönjük!

57. 3DS ambasszádorok és a gaming jövője

Első kézből számolunk be a 3DS ambasszádor programról, hogy aztán heti játékélményeink után jövőnézőbe fogjunk. Mesterséges intelligencia, új üzleti/árazási modellek és a grafika fejlődésének lehetőségei a videójátékokban… Aztán amikor az elmúlt héten sokat emlegetett 3D sisak kerül szóba, kicsit elkalandozunk. Mennyire lehet felelős egy eszköz azért, hogy kizárjuk magunkat baráti körünkből, kapcsolati hálónkból? Mennyire lehet a szülő felelőssége, az ilyen nagyon behúzni képes technológiák, játékok használatának megtanítása, egészséges módon való kezelésében való segítségnyújtás? Nem lett egyetértés, még ebben a monstre epizódban sem. :)

Iratkozz fel podcast adásunkra RSS-sel vagy iTunes-ban.
Ha tetszik az adás kérünk értékeld az iTunes-on, köszönjük!

55. Nintendo 3DS kvíz és Diablo 3 aukciós ház

Eheti adásunkban a híreket követően egy rövid meglepetés vetélkedővel leptem meg a többieket, ahol néhol érdekes és meglepő kérdésekre próbálnak válaszolni a Nintendo és a 3DS kapcsán, ha kíváncsiak vagytok ki nyert, akkor hallgassátok meg az adást. Részletesen elemezzük továbbá azt a tényt, hogy a Diablo 3-ban lesz egy olyan aukciósház ahol a játékosok valódi pénzért árulhatják a tárgyakat.

Adás közben bréking nyúzként érkezik, hogy a HP befejezte a WebOS támogatását, beszélünk kicsit a Gamescom-ról, PS Vita-ról és Fb2 elmeséli mivel grindelt a nyaralás közben (Persona 1 PSP).

P.S: Kezd egész jó lenni a hangminőség, Remélhetőleg jövő héttől már Zephyr is megfelelő mikrofonnal érkezik és Greg is halkabban kattingatja az R2-t a Dual Shock-on :))

19. Márió különszám!

It’s me Mario!! Különszámmal jelentkezik ezen a héten a konnektor podcast. Mario 25. évfordulójáról emlékezünk meg az eheti adásban, vendégünk pedig nem más, mint Angelday (plastik.hu), aki maga is nagy Nintendo és Mario rajongó. Szót ejtünk az első Mario élményeinkről, elmondjuk kinek melyik a kedvenc Mario játéka és megpróbálunk rájönni miért ennyire sikeres a széria. Elemezzük a sorozat sikerét, a dizájnt és a grafikát, de hallgassátok meg a végén a “bakiparádét”, ott Greg elmondja valójában mi a Mario sikerének a titka. A galériában láthattok képet a Super Mario Land game boy-os változatáról ami többünknek az egyik meghatározó korai élmény volt. Említjük a Great Giana Sisters című C64/Amiga játékot, ennek a borítója és a nyitóképernyője szerepel a képek a között. Amikor játszottam vele 6-8 évesen süninek és nem cicis nőnek néztem a főszereplőt :) Végül az utolsó képen engem lehet megtekinteni amint nagyjából napra pontosan 20 évvel ezelőtt épp a Super Mario Land-el játszok GameBoy-on.

Ne felejtsétek jobb oldalt iratkozhattok fel a podcast adások RSS feedjére, de vagyunk Facebookon és Twitteren is (@angelday, @greg76, @dewla, @kephyr, @fb2, @csico_no)