A Destiny bétáról, Borderland-es szemmel

image

Kifejezetten érdekelt, milyen a játék az előző generáción, illetve mennyire látja másnak valaki olyan, aki nem rózsaszín szemüvegen keresztül nézi és aki látott már FPS-scifi-RPG -t. Megkértem a [KNTR] egyik veteránját, Elcajos-t (spanyolosan “el káosz”), aki első tapasztalatait az alábbiakban osztotta meg velünk:

Most engedjétek meg, hogy egy új Destiny játékos meséljen nektek tapasztalatairól, ráadásul PS3-on játszotta. Először is köszönöm greg kartácsnak a kódot, mellyel lehetővé tette, hogy kipróbálhassam a játékot.

Eddig kb. 2-3 órám van benne és azt hiszem, most vagyok 4. szintű “mágus”.

Előzményként annyit, hogy kicsit tartottam a játéktól, mert számomra a Bungie = Halo és nekem - mint korábban már ecseteltem - nem jött be a széria. Vicces színes bohócokra lövöldözni űrgárdista egyenruhában nekem nem jött be.

No, akkor innen induljék az én Destiny beszámolóm.

A kód beváltása után mindjárt le is cuppant egy 5.5 GB-os csomag, majd rá egy 1.01-es mini frissítés. A játék kért még kb. 770 MB plusz szabad helyet a merevlemezen. Miután felszabadítottam ennyit neki, el is indult.

Amint elindult a játék, mindjárt választottam magamnak egy Warlock figurát emberi fizimiskával. Bétához most ez elmegy. 

Mindjárt kezdem is a grafikával. Decens, PS3-on kielégítő, már-már szép grafikát láthatunk, cserébe gyakorlatilag nincsenek árnyékok és gondolom, más egyéb effektet is feláldoztak az fps oltárán. Azt kell mondjam, a játék elég stabil, nem szaggat be úgy, mint a Battlefield. Ilyen szempontból játszható és nincsenek idegesítő megakadások. Ott kezd picit lassulni (de nem vészesen), amikor már nem 3-4, hanem több ellenfél is megjelenik. De hozzáteszem, még így is játszható. Úgy érzésre az fps 20-30 körül mozog 720p-n, de ez szubjektív “mérés”.

A zenéről: az elején még elmegy ez a komor zene, de egy idő után már nyomasztó. Oké, a történet sem feltétlen túl vidám, de ez az állandó nejlon sírás már néha aggasztó. A Borderlands zenei választéka ilyen szempontból sokkal jobban bejön.

A pályák: eddig hangulatosak, nekem még érdekesek. Nagynak tűnnek (ez jó!), de most nem álltam neki mélységi kereséssel mindent felfedezni rajta, mint amúgy tenném. Eddig kb. 1-2 loot ládát találtam benne. Sajnos többnyire egyedül tolom és habár találkozom emberkékkel, de nem ugyanoda tartunk, így gyakorlatilag single-ben tolom. Pedig biztosan érdekesebb lenne multiban / co-opban.

A küldetések eddig érdekesek, de kezdek már a mintázatukra ismerni, mikor mi fog jönni. Ha sokáig ez megy, elég monoton játéknak nézek elébe.

Jópofa az űrhajós lebegés missziók között, de egy idő után már unalmas ugyanaz a berepülő animáció.

Még nem vágom a fejlődési fát, eddig 1 db subclass nyílt meg. Azt felvettem és specializálom a ruhákat és fegyvereket. Eddig kb. ennyire telt a fejlesztés címszó alatt.

És a végére egy kis összehasonlítás Borderlands-zel.

Destiny komoly játék akar lenni, a Borderlands széria nem. Az utóbbi néha brutálisabb is, de sohasem akarta magát komolyan venni. És ettől - nekem - vicces. Két részig kitartott a lelkesedésem :)

Grafika: előbbi “realisztikus” akar lenni, habár le sem tagadhatja, hogy van köze a Halo-hoz. Helyenként a harsány színek kavalkádja nem zsír nekem. Az utóbbi ugye amolyan rajzolt forma kinézet - nekem a vicces világához bejön a cartoon stílus.

Fejlődés: a Destiny ebben cizelláltabbnak tűnik a fejlődés-fa, mint a Borderlands esetében. Az utóbbi jól átlátható nekem és ráadásul slussz poén, hogy kis pénz fejében újra építhetjük fánkat olyanra, amilyenre csak akarjuk!

Zene: Borderlands-é itt az egyértelmű előny! Jól összeválogatott zenék, jól passzolnak a játék hangulatához, ez nem vitás.

Harcok: még nem csatáztam eleget a Destiny-vel, de szembeötlő különbséget ebben nem érzékelek.

Most egyelőre ennyi. Még teszek pár órát a Destiny-be és megírom további kalandjaimat is a játékkal.

Utószó: ennyi idő után még nem adta el teljesen magát a játék nekem, de nem olyan rossz, mint elsőre képzeltem :)

További jó vadászatot a Fallen-ekre!

Gabennek pedig, ez úton is köszönjük a PS3-as béta kulcsot!

Album Art
195. VR maraton [mp3]

Tekintettel a fókuszált témákra, jelöljük a méreteket az arányok miatt. Amikor ennyire különválasztható, illetve nagy lélegzetvételű dolgok lesznek, a jövőben is megtesszük. Illetve a játékoknál a platformokat jelöljük!

Hírezünk, témázunk:
- személyi mozgások a sony háza táján (6 perc)
- Oculus-FB deal (50! perc :D)

Játszunk:
Quest of Dungeons (iPad)
MGS: Ground Zeroes (PS4)
Dark Souls 2 (PS3)
Infamous - Second Son (PS4/Vita-n is)
Towerfall (PS4)

Dualshock 4 foszló kar probléma, megoldás

A 192. podcastben beszéltünk róla, hogy lesz post arról fotókkal, hogy mi a konkrét minőségi probléma a Dualshock4 kontrollerrel, pontosabban a karok (gombák) tetején található gumival. Decemberben láttam pár képet erről a gondról, de mivel nem nyűttem el egyik kontrolleremet régebben sem, ezért nem igazán hittem el, hogy ez nálam is előfordulhat. Mégis megtörtént.

Számolgattam, és nálam kb. 150 óra játék után (110-120 BF, a többi KZ/AC4/Resogun/demok) a bal oldali kar tetején található gumi elrepedt, majd elkezdett lefoszlani. Nem vagyok egy rontópál típus. Nem csapkodom, nem dobálom a kontrollereimet, vigyázok rájuk. Itt egy kép a 2007 ben vásárolt PS3-am SIXAXIS kontrollerjéről (a Dualshock 3 elődje, Made in China), gyakorlatilag tökéletesen működik. Borzasztó sokat használtam, kb. 800 trófea szárad a lelkén: :D

Amint látszik sem foszlás, sem semmi nincs a domború gombákon. Ettől függetlenül a Sonyt viszont megszólták a kemény gumi/forma miatt, ami a karokon található, ennek eredménye az lett, hogy változtattak a DS4-nél. Így került a kezünkben a mostani változat. Kényelmesebb, puhábbak a gombák, jobb ergnómia, ravaszok, stb., szerethetőbb mint a régi változat. Lényegében ahogy fent kezdtem írni, kényelem ide-oda, a gombák tetején található gumiból ez lett 150 óra játék után. Agresszívabbaknak hamarabb jelentkezik a probléma:

Szándékosan már rátettem a másik karra megoldást jelentő kupakot is, de azért érdemes megnézni, mennyire trehány volt az anyagválasztás a DS4-nél. Nincs igazán róla info, hogy a Sony foglalkozik-e a problémával, arról sem, hogy az újabb kontrollerek jobbak-e, de az, hogy valós a probléma, az tény.

Na de nézzük a megoldást. Garancia, persze tudom. Ha nem volna körülményes érvényesíteni, ami folyamatot csak a gépnél kezdenék el, akkor sem vinném sehova. Ugyanis semmi nem garantálja az új kontroller hibátlanságát, hetekig várni a cserére meg nem szeretnék. Ezért egy másik megoldást választottam, amin még nyerhetek is. A KontrolFreek ugyanis gyárt a gombák tetejére újabb kupakot, magasító karokat, kiegészítőket. Mindenki kiválaszthatja, hogy milyen játéktípussal játszik a legtöbbet, milyenre van szüksége. Én az FPS FREEK CQC modelt választottam, ami egy kis magasságemelést eszközöl a kontrolleren, kényelmes a gumija és mostmár mondhatom, hogy tényleg bevált. Precízebb lesz tőle a kar, mint a kupak nélküli változat, és a Sony anyagválasztásán se kell többet bosszankodni. BF4 határozottan jobb vele, mint nélküle pl. :D Íme a CQC kupakkal szerelt DS4:

Az ára a cuccnak 11 dollar volt, ebayről rendeltem, kerestem itthoni kereskedőknél, de nem láttam a weben. Nekik határozottan ajánlom, hogy az _úgyis_ bekövetkező problémára ezeket a kis párezer Ft-os kiegészítőket nyugodtan tartsák, FPS/akciójáték kockák biztos ezt fogják választani probléma esetén. Arról nem is beszélve, hogy X1/X360/PS3/PS4 -gyel egyaránt kompatibilis, szóval FPS rajongók egyébként is vennék, mert tényleg jobb vele a móka. Ajánljuk!

/Nem, nem a KontrolFreak fizetett hirdetését olvassák a kedves olvasók./

Mit várunk 2014-re?

A 183. konnektor podcast alapján teszem ki ezt a kivonatot. Greg, Dewla és a saját véleményemet tartalmazza arra vonatkozóan, hogy a játékiparban és az ahhoz köthető szórakoztató iparban milyen fontosabb eseményeket várunk 2014-re. Tessék a helyén kezelni, nem az egyetemes igazságot közöljük, hanem a véleményünket :D.

Read More

BF4 multiplayer PS3-on

image Csico (csico_no) és Greg (greg_kb) katonák nem vették meg a BF4-et PS3-ra, majd csak PS4-re fogják, viszont a kíváncsiság működött bennük. Hiszen Greg is sok munkaórát beletolt, Csico 2000+ felett van, és én, (zephyr_HU) vagyok a noob a csapatban, hiszen én csak 600+ óránál járok. :D… Szóval sokat játszunk együtt. Amikor beruháztam a BF4 PS3 változatára (a PS4 BF4-re lehet majd akciósan update-elni), telefonon is dumáltunk a játékról, aztán úgy alakult, hogy fizikailag össze tudtunk ülni egyik nap nálam, és próbálgathattuk közösen a multit.

Read More

Playstation 4 - vásárolt online tartalmak megosztása

image Küszöbön a PS4 megjelenése, egyre több információ jelenik meg a megújított rendszerrel kapcsolatban, első postunk a témában a PSN-en vásárolt játékok, egyéb tartalmak megosztásáról szól.

Read More

6 év a PS3-mal

Ez az út ideáig a PS3-mal idáig tartott. Mondjuk nem teljesen, de nagyvonalakban igen. Még kijön a Battlefield 4, azzal elgaloppozok a PS4-ig (ott aztán updatelek) de tovább már nem vezet. Igen, nekem itt a vége. Nem lesz már GT6, sem Dark Souls 2, sem mittudoménmég mi. Csak remélem, hogy ezek jobb változatai majd talán megérkeznek PS4-re is. A gép gyártása és a támogatás még pár évig tuti kitart, de ablak alatt az új generáció, PS4-ről meg már senki nem fog visszanézni. PS3 után sem PS2-ztem egy percet sem. Na de a szomorkodós nosztalgia mellett pár sor visszatekintő belefér, ez egy ilyen post akar lenni. Most, aki gondolja tartson velem, esetleg ha van kedve szóljon hozzá, milyen élmények/játékok voltak a meghatározók PS3-on?

Read More

Album Art

168.The Last of Us spoilercast [mp3]

Témánk:

• The Last of Us

Megjegyzés: A podcast elején még azt gondoljuk, hogy tudunk a Brothers-ről is beszélni, de végül nem jut rá idő, pótolni fogjuk! :D

Album Art

167. Unikornis eszköz [mp3]

Témáink:

• Jövő héten Steambox - mit várunk?
• Steam family sharing
• GTA 5 
• pici Saints Row IV kitekintő
• a japánok jövőre kapnak a nextgen konzolokból - lehet nem maradnak ki semmiből?
• BF4 PS3-PS4 update árkeringő
• iOS/Android gaming: The Room
• Card Hunter

Album Art

166. Lajkó Félix [mp3]

A tartalomból:

  • A Nokia felvásárlásáról
  • Apple keynote - vegyesen fogadjuk az ujjlenyomat olvasót
  • Új Vita (kicsit vékonyabb, könnyebb, olcsóbb LCD panel)
  • VitaTV? MegVitatjuk.